top of page

Uvjeti poslovanja

 

Uvjeti plaćanja

Proizvode možete platiti pouzećem (plaćanje dostavljaču prilikom preuzimanja proizvoda), virmanom (plaćanje unaprijed po predračunu)

 

Povrat proizvoda

Po primljenoj opravdanoj reklamaciji (telefonski, putem e-maila ili kontakt obrasca na našim internet stranicama), SB sport j.d.o.o. će odobriti zamjenu proizvoda ili povrat novca (prema Vašem izboru), a u roku 15 dana od kada kupac primi naručeni proizvod. Troškove vraćanja robe snosi kupac. 

Opravdana reklamacija podrazumijeva: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja ili isporuka robe koja nije u funkciji. 

SB sport j.d.o.o. neće uvažiti reklamacije koje su nastale zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe. 

 

Kupac je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom neoštećenom pakiranju proizvoda. U slučaju neopravdane reklamacije, SB sport j.d.o.o. će vratiti proizvod kupcu uz naznaku zbog čega reklamacija nije uvažena. 

 

Molimo da nas prethodno kontaktirate radi dogovora oko povrata reklamirane robe putem telefona, e-maila ili kontakt obrasca na našim internet stranicama. SB sport j.d.o.o. se obvezuje u najkasnijem roku od 15 dana od zaprimljene opravdane reklamacije zamijeniti proizvod istovjetnim ukoliko istog ima na skladištu, zamijeniti drugim proizvodom iz asortimana ukoliko to kupac traži ili u roku 30 dana vratiti novac na račun kupca. U tom slučaju, SB sport j.d.o.o. snosi trošak dostave.

 

Sigurnost i zaštita podataka

SB sport j.d.o.o. se obvezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo nužne podatke dostupne samo našim djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi se podatci strogo čuvaju, pažljivo su tretirani, strogo povjerljivi i neće biti prodani, iznajmljivani, objavljeni ili posuđeni.

 

Zaštita autorskih prava

Svi sadržaji objavljeni na www.sb-sport.hr (tekstovi, grafičke izvedbe, logo, slike, ikone i ostali sadržaj koji nije naveden, ali je objavljen na stranici) vlasništvo su SB sport j.d.o.o. ili njegovih dobavljača te njihova neovlaštena upotreba nije dopuštena.

 

Prigovori

Ukoliko imate prigovor na našu uslugu, isti možete uputiti na mail prigovor@sb-sport.hr  Pisani odgovor putem e-maila ili pošte dostaviti ćemo Vam u roku 14  dana od zaprimljenog prigovora.

 

Garancija i servis

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje te upute za uporabu nalaze se priložene uz proizvod, te u smislu čl.42. st 6 Zakona o zaštiti potrošača SB sport j.d.o.o. smatra da je Kupac time na jasan i razumljiv način unaprijed obaviješten o tim podacima vezanim uz proizvod kao i postojanju usluga koje se nude nakon prodaje. 

Ukoliko uređaj trebate servisirati, molimo da provjerite dokumentaciju o ovlaštenom servisu koju ste dobili uz uređaj te postupite u skladu s uputama ovlaštenog servisa. 

Ukoliko proizvod ima jamstvo te se na proizvodu pojavi kvar unutar jamstvenog roka kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis u skladu s uputama na jamstvenom listu.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili vam treba bilo kakvo pojašnjenje molimo da nas kontaktirate na telefon 
035/627-188 ili putem e-maila sbsport@sb-sport.hr

 

Reklamacije i prigovori

Nezadovoljni ste proizvodom  kojeg ste kupili na našoj stranici? Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko ustanovite, prilikom prve uporabe, da je proizvod  kojeg ste dobili neispravan ili njime niste zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na sbsport@sb-sport.hr , telefonski na 035/627-188  ili preko društvenih mreža.

Proizvod kojim ste nezadovoljni  možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu Ukoliko proizvod nije korišten.

 

Mi ćemo Vam poslati potvrdu primitka reklamacije i, temeljem Vašeg opisa reklamacije, informaciju o tome: 

    · može li se proizvod zamijeniti za novi, 
    · može li se za proizvod vratiti novac,
    · ili da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis.   

 

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na telefonski na 035/627-188 ili na mail  sbsport@sb-sport.hr ,

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke  ovlaštenog servisa.

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Slobodno dalje naručujte na našoj stranici.

Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

 

Pravo na jednostrani raskid ugovora od strane kupca

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s SB sport j.d.o.o. za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane SB sport j.d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između SB sport j.d.o.o. i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

 

OBRAZAC

 

https://drive.google.com/open?id=0BxQyebxIXDDZbGpWS2w1TFQxUWM 

 

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

 

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti SB sport j.d.o.o. na info broj ili mail adresu na sbsport@sb-sport.hr , telefonski na 035/627-188  radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane SB sport j.d.o.o.

 

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. 

Slijedom toga SB sport j.d.o.o. preporuča svojim kupcima: 
- dobro pogledajte karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici www.audax.hr prilikom izbora proizvoda, 
- ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati SB sport j.d.o.o., jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom 
- ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja. 
- pregledajte proizvod, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili krivog skladištenja) što prije obavijestite SB sport j.d.o.o. i vratite proizvod bez da ste ga koristili, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. 
- ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte knjigu, pregledajte peć ili kamin na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na peći i stoji li peć ili kamin stabilno, provjerite funkcionalnost auto gume i felge s vulkanizerom, pregledajte odgovara li krovna kutija ili nosač vašem vozilu kod ovlaštenog auto servisa) i ako niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti, njime rukovati, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

 

Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za mikser- miksanje hrane, za brijaće aparate- brijanje, za knjige -savijanje korica i/ili podcrtavanje tekste i/ili pisanje po knjizi, za pećnice- pečenje hrane, za role – rolanje na otvorenom, za obuću- hodanje na otvorenom, za odjeću – nošenje, za bicikle – vožnja na otvorenom, za torbe i ruksake- prenošenje stvari, za romobile i skateboardove – vožnja na otvorenom, modni dodaci – nošenje na tijelu, alati – korištenje u njihovu svrhu, rasvjeta – montiranje, bazeni – punjenje vodom. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda te će SB sport j.d.o.o. postupati prema donjoj tablici broj 2.

 

SB sport j.d.o.o. obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: klima uređaji izuzev mobilnih klima uređaja, kamini i peći, kupaonska galanterija, ugradbena rasvjeta, namještaj koji je potrebno sastavljati te printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, televizori i igrače konzole za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga SB sport j.d.o.o. neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cijelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.


U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), SB sport j.d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. SB sport j.d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

 

SB sport j.d.o.o. u suradnji sa servisom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda. 

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem mail-a. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena 
2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora 
3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču 
4. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave 
5. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima 
6. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom 
7. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili video snimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke 
8. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

bottom of page